BİYOGRAFİ

Erdem Sökmen

Erdem Sökmen

İlk gitar eğitimine Raffi Arslanyan ile başladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde kompozisyon ve gitar öğrenimi gördü. Cengiz Tanç, Cemal Reşit Rey, İlhan Usmanbaş ve Carlo Domeniconi ile çalıştı. 1982 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi armoni-kontrpuan, 1984’te de gitar bölümlerinden mezun oldu. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda klasik gitar bölümünü başlattı. Aynı kurumda Sanatta Yeterlik unvanını aldı ve 1987-2022 yılları arası eğitim vermeye devam etti.
Eğitimciliğinin yanı sıra caz müziğiyle de ilgilenerek, Passiflora, Erdem Sökmen Quartet ve üç gitar ve bandoneondan oluşan İstanbul Guitar Ensemble adlı gruplarıyla çeşitli konserler verdi.
2013 yılında Hasan Meten ile gitar duo olarak konserler vermeye başladılar ve 2019 yılında “1” isimli albümlerini yayınladır. Sökmen halen, Sabri Tuluğ Tırpan, Volkan Öktem ve Eylem Pelit ile beraber kurdukları Terra Megica grubuyla, Hasan Meten ile beraber gitar duo ile, ve Nağme Yarkın ile gitar & İstanbul kemençesi duo olarak konserlerini, albüm çalışmalarını ve üretimlerini sürdürmektedir. Türk popüler müziğine de önemli katkılar sağlamış olan Erdem Sökmen, solo albüm çalışmalarına da devam etmektedir.

Nağme Yarkın
Müziğe 3 yaşında piyano eğitimi alarak başlayan Nağme Yarkın, müzisyen bir ailede dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Kompozisyon Bölümü'nden Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik dereceleriyle mezun oldu.
Kardeşi piyanist Baturay Yarkın ile birlikte kurdukları Yarkın Duo ve Quartet ile, Avrupa'dan Amerika’ya birçok festivalde konserler ve Berklee College of Music dahil workshop’lar verdiler. 2017 yılından beri Yo-Yo Ma tarafından kurulan Silkroad GMW bünyesinde konserler veren ikili, kendi konserlerinde ve albümlerinde beste ve aranjmanlarını çalarak, caz & Türk müziği füzyon alanında yeni çalışmalara ve İstanbul kemençesini dünyaya tanıtmaya devam etmekteler.
Yarkın ayrıca, 2013 ve 2014 yıllarında dünya turnesi kapsamında Andre Rieu ile konserler verdi. 2022 yılında, dünyada bir ilk olarak, kendi bestelerinden oluşan çok sesli İstanbul kemençesi albümü “Künh”ü yayınladı.
Önemli gitar sanatçısı Erdem Sökmen ile birlikte duo olarak konserler verdiler ve 2023 yılında bu çalışmanın albümü olan “Duende”, Ada müzik tarafından yayınlanacaktır.
2022-2023 sezonunda, bir yıl süreyle davetli eğitmen olarak Kanada’da bulunan Alberta Üniversitesi’nde çalışmalarına devam eden Yarkın, 2012 yılından itibaren çalıştığı İ.Ü. Devlet Konservatuarı'nda halen Doç. Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
 

Hasan Meten
1983 İstanbul doğumlu Hasan Meten, müzik hayatına 13 yaşında klasik gitar eğitimiyle başladı. 2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 2013 yılında M.S.G.S.Ü, Klasik Gitar Anasanat Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı.
2010 yılında 18. Koblenz Uluslararası Gitar Festivali'nde Lorenzo Micheli, Lucio Matarazzo ve Michael Lewin ile çalışma fırsatı buldu. 2004 yılından itibaren Türkiye’de düzenlenen birçok gitar festivali ve konserde sahne aldı.
2012 yılında ‘ Gitarla Buluşma ’ Türk Bestecileri ve icracıları albümünde Koray Sazlı eserlerini icra etmiş ve albüm, Bilkent Konser Salonu’nda canlı kaydedilmiştir.
2014 yılından bu yana, birçok büyük festival ve konserde sahne alan Erdem Sökmen & Hasan Meten Gitar ikilisi, çoğunlukla Latin Amerika müziklerinden oluşan repertuarlarını, 2019 yılında kaydederek ilk albümlerini oluşturmuşlardır.
Çeşitli sanatçıların albüm ve sahne çalışmalarında yer alan Hasan Meten, son yıllarda caz müziğe yoğunlaşmış, 2019 yılında, kendi bestelerinden oluşan ilk albümü Night Shift’in çalışmalarına başlamıştır.