BİYOGRAFİ

Çağ Erçağ

Viyolonsel

1986 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Jozsef Györffy ve Prof. Doğan Cangal’dan eğitim alan Çağ Erçağ 1996 yılında pekiyi derece ile mezun oldu. Öğrenimi sırasında Akdeniz Gençlik Orkestrası ile Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Mısır gibi birçok ülkede konser veren sanatçı, ayrıca Lois Claret’nin ustalık sınıfına katılma fırsatı buldu.
 
Gürer Aykal, Fazıl Say, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Robert Cohen, Alexander Rudin ve Daniel Grosgurin gibi birçok sanatçıyla konserler verdi; 2007’de gerçekleştirilen 35. İstanbul Müzik Festivali’nde Borusan Oda Orkestrası eşliğinde verdiği konserin yanı sıra Kıbrıs Müzik Festivali, Eskişehir Müzik Festivali, Mersin Müzik Festivali gibi birçok etkinlikte solist olarak yer aldı. Ayrıca Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni, Bursa Bölge Senfoni, Antalya Devlet Senfoni, Viyana Jeunesse Orkestrası ve Strasbourg’da Şişli Belediye Orkestrası eşliğinde solist olarak konserler verdi.
 
2003’te Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası solo viyolonseli görevine getirilen Çağ Erçağ, 2002’de kurdukları ve dört viyolonselden oluşan Çellistanbul,Ateek ve 2005 yılında Prof. Gürer Aykal’ın öncülüğünde kurulan Borusan Quartet’in üyesi. 
 
Müzik danışmanlığını Alban Berg Quartet üyelerinden Gerhard Schulz’un yaptığı Borusan Quartet’le Maxim Vengerov, Joshua Epstein, Juilliard Quartet gibi kişi ve toplulukların ustalık sınıfı çalışmalarına katıldı. Yine Borusan Quartet’le Borusan Müzik Evi ve Kadıköy’deki Süreyya Operası’nda gerçekleştirdikleri düzenli sezon konserlerinin yanı sıra, başta Fransa, Almanya, Avusturya, İtalya ve ABD olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda turneye çıktı, konserler verdi. 2010 Mayıs’ında ilki düzenlenen ve bugün Donizetti Ödülleri adı altında sürdürülen Andante dergisi Klasik Müzik Ödülleri töreninde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” ödülü aldılar. 2010 Mayıs’ında New York’taki Carnegie Hall’da finali gerçekleşen ve 88 oda müziği topluluğunun katıldığı 2010 ICMEC Uluslararası Oda Müziği Topluluğu Yarışması’nda 1. olarak altın madalyanın sahibi oldu.
 
Borusan Quartet’le New York, Boston, Montpellier, Milano, Strasbourg, Shimonoseki ve Tokyo’nun yanı sıra Ankara Müzik Festivali, Antalya Piyano Festivali, D-Marin (Bodrum), İstanbul Müzik Festivali, Merano (İtalya) ve Schleswig-Holstein (Almanya) gibi festivallerdeki konserler ve İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir senfoni orkestraları eşliğinde solist olarak konseler veren Çağ Erçağ, 2014 yılı Donizetti Müzik Ödülleri’nde “Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu” ödülünü aldı. Sanatçı Fotoğraf sanatçısı Ahmet Ertuğun katkısıyla ALINAN 1740 yapımı Petrus Guarneri viyolonsel ile çalmaktadır.