BİYOGRAFİ

Kharoon / Ölülerin Kayıkçısı
“Kharoon” bir imge, bir kişi ya da bir işaret değildir. 
Hem hiç kimse, hem de herkes olabilme durumuna verebileceğimiz bir isimdir esasında.
Bu çalışmada şarkılar var, belki bir başkasında öyküler, danslar ve resimler de olur… 
Uzun zamandan beri, kharoon hep vardı ve ama uzaktaydı...
UZAKLAR’ın bıraktığı izlerden sözeden bu şarkıları şimdi dinleyebiliriz…

-- ölülerin kayıkçısı / kharoon ve müzik hakkında --

İlk şarkıların ortaya çıkması çok uzun yıllar önce oldu: 1981 ve izleyen yıllar. Gökmen Karadağ ve Hüseyin Murad’ın İzmir’de tanışması (1986), devamında bir varoluş çabası olarak müzikle uğraşan Gökmen (yaş 16) ve Murad (yaş 21) birlikte şarkı söylerler. Gökmen, Boğaziçi’ni kazanıp İstanbul’a gelir (1989), 2 yıl sonra da Murad taşınır İstanbul’a. Bu arada kharoon / ölülerin kayıkçısı adlandırması artık yapılmıştır, yoğun bir müzik çalışmasıyla (1991-1994) neredeyse yayınlanma aşamasına gelen “Rüzgarlar ve Yollar” albümü, buraya sığması olanaksız bir çok badireden sonra gerçekleşmeyecektir. Yıllar ve yıllar boyunca pek çok kişi ve ekiple çalışmalar sürdürmesine karşın, hayat bir türlü “albüm yayınlama” noktasına taşıyamamıştır ölülerin kayıkçısı sürecini.
Zaman geçerken ve yaşananlar, onlarca albüm, yüzlerce şarkıya dönüşmüşken, 2004’ten itibaren her şeye şahit olan Serkan Fidan 2012 yılında: “Bu kez albüm yapmamanızı engelleyeceğim” diyerek olaya el koyar ve epeyce maceralı dönemeçlerden sonra, nihayet “mucize” gerçekleşeceği elleri bulur: Baki Duyarlar. 
Ve böylece; kharoon/ölülerin kayıkçısı, UZAKLAR albümü, Baki Duyarlar’ın düzenlemeleri ve müzik yönetmenliğinde hayata geçmiş oluyor.