BİYOGRAFİ

Levent, Şanser
Levent Gönenç 1968 yılında Ankara'da doğdu.
 
İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Küçük yaşlardan beri karikatürle ilgilenen Gönenç’in anayasa hukuku alanındaki yayınları yanında; Zamanın Çizgili Tarihi (YKY,1992), Muhalafet Defteri, Türkiye’de Mizah Dergileri ve Karikatür (Levent Cantek ile birlikte) (YKY, 2017), Göz Hakkı (OT Kitap, 2018), Sarmaşık (Yekta Kopan ile birlikte) (Can Yayınları, 2020) isimli kitapları bulunmaktadır. Levent Gönenç çizgi sanatları alanındaki çalışmalarını halen OT dergisinde sürdürmektedir.
 
Levent Gönenç müzikle ortaokul yıllarında tanıştı. 1992-1994 yılları arasında Ankara’nın popüler canlı müzik mekanlarında sahneye çıkan Raining Cats and Dogs grubunun içinde yer aldı. 1980’li yılların ortalarından itibaren beste çalışmalarına başlayan Gönenç, zaman zaman ara vermiş olsa da müzikten hiç kopmadı. Özellikle Şanser Kurt’la birlikte yaptığı çalışmalar çerçevesinde Türkçe sözlü pop-rock şarkıların olanakları üzerine kafa yordu, bu konuda teorik araştırmalar yaptı.
 
Şanser Kurt 1968’de Ankara’da doğdu.
 
Müzikle olan macerası seksenli yılların ilk yarısında başladı. Lise çağındayken Levent Gönenç’le tanıştı ve bu arkadaşlık müzikle sağlam bağlar kurmasını sağladı. Gitar çaldılar, şarkı söylediler, zamanla bunu beste çalışmaları takip etti. Üniversite yıllarında ise fiziki koşullar nedeniyle bu müzik birlikteliğine ara vermek zorunda kaldılar.
 
Şanser Kurt, Levent Gönenç’le müzik çalışmalarına ara verdiği o yıllarda Burç Sözer (Bas gitar) ve Volkan Öktem (Davul) ile birlikte Progresif Rock grubu olan Depresyon’u kurdu. Dört yıl kadar süren aktif müzik faaliyetinin ardından grup, kendisinin devlet memuru olarak işe başlaması ve diğer iki arkadaşının da profesyonel müzik yaşamına atılmasıyla ister istemez dağıldı. Ancak halen sınıf öğretmeni olarak çalışmaya devam eden Kurt, şarkılarla ve dostlarıyla olan ilişkisini hiç kesmedi.
 
Yıllar sonra bu projede dostlarla yeniden bir araya gelmelerinin mutluluk verici, güzel bir tesadüf olduğunu düşünüyor.