BİYOGRAFİ

Akustik Bişeyler

 2015 Yılında İstanbul'da kurulan Akustik Bişeyler grubu; bir çok müzik tarzını Akustik ve Jazzy olarak yorumlayan Çift Gitar ve Vokalden oluşan bir trio. Akustik ve Elektro gitarda Cevdet Alanbay , perdesiz ve elektro gitarda Emre Karabulut ve vokalde Goncagül Alankaya yer alıyor. Grup unplugged olarak İstanbul, Bodrum, İzmir,  Edirne, Kocaeli gibi bir çok ilde 100e yakın akustik konsere imza atmıştır. Repertuarlarında Türkçe,İspanyolca, Fransızca, İngilizce, Rumca şarkılara yer verirken farklı ekolleri de bir araya getirmektedir. Grubun 3 şarkıdan oluşan ilk albümü “Gül Diye" 2018 yılında Erekli-Tunç stüdyolarında kaydedilmiştir. Mix ve masteringleri Mert Kasap tarafından yapılan şarkılar "Ada Müzik" etiketiyle yayınlanmıştır. Albüm; Gül Diye, İki Ayrı Kadeh ve Kaç Kez isimli beste ve düzenlemeleri Akustik Bişeyler'e sözleri Özlem Üstay'a ait şarkılardan oluşmaktadır. Albümün klip şarkısı "Gül Diye" Murat Ertürk yönetmenliğinden Blackout Stüdyosunda çekilmiştir. Grup konser ve yeni besteler ile müzikal çalışmalarına devam etmektedir.

 

Goncagül Alankaya
Adapazarı doğumlu Goncagül Alankaya' nın müziğe ilgisi küçük yaşlardan itibaren Beatles, Joan Baes ve Bob Dylan plakları dinleyerek başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümünü bitirdikten sonra 10 yıl ilaç sektöründe yöneticilik yapmasının ardından içinde şarkılar söyleyen kadın hiç susmaz, bu yüzden beyaz yakalı hayata son vererek yolunu müziğe çevirmiştir. 2015 yılında gitarist Cevdet Alanbay ile yolları kesişmiş ve müzikal birikimini yansıtmak için Akustik Bişeyler’i kurmuş uzun yıllar unplugged olarak İstanbul Bodrum, İzmir,  Edirne, Kocaeli gibi bir çok ilde 100’e yakın akustik konser vermiştir. Ayrıca 2019 yılında yine Cevdet Alanbay ile birlikte Akustik Bişeyler Akademi’yi kurmuş , özgür ve kaliteli müziği burada çok sayıda öğrenciye solfej ve şan dersleri vererek aktarmıştır. Müzikal yaşantısına halen konser ve beste çalışmalarının yanında şan dersleri vererek devam etmektedir.

Cevdet Alanbay
1987 İstanbul doğumlu gitarist, besteci, gitar eğitmeni. 20 yıldan uzun süredir gitar çalmaktadır. Lise yıllarından beri sayısız rock ve metal grubuyla cover, beste, kayıt ve sahne çalışmalarında bulunan müzisyen 2016 yılında kurucusu olduğu Indie/Alternative Rock grubu Shall We? ile 5 şarkılık ingilizce sözlü Debut albümünü Mono Play etiketiyle yayınlamıştır. Ayrıca 2015 yılında Vokalist Goncagül Alankaya ile kurduğu Akustik Bişeyler grubu ile unplugged olarak İstanbul, Bodrum, İzmir,  Edirne, Kocaeli gibi bir çok ilde 100e yakın akustik konsere imza atmıştır. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen Rock ve Heavy Metal vokallerinden Berzan Önen ile farklı müzikal konseptli proje ve sahne çalışmalarını sürdüren gitarist halen aktif olarak Gitar dersleri vermeye devam etmektedir.

Emre Karabulut
1969 Çanakkale doğumlu. Yaklaşık 30 yıldır gitar çalmaktadır. Cem KARACA, Acil Servis, Funda ARAR, Kıraç, Trilok Gurtu, İbrahim Maalouf, Dhafer Youssef, Murat Çelik ve Ayşe TÜTÜNCÜ gibi çok sayıda ünlü isimle çalışan KARABULUT halen Mehmet Güreli, Düş Sokağı Sakini ve Akustik Bişeyler ile müzikal çalışmalarına devam etmektedir. Dünyaca ünlü bas gitarist Dominique Di Piazza ve Zeki Çağlar NAMLI ile "Face to Face"adında Trio bir çalışma, 2015 yılında yine Zeki Çağlar NAMLI ile "Element" isimli bir albül çalışması yapmıştır. KARABULUT sahne ve kayıt çalışmalarının yanında gitar, jazz gitar,jazz armoni ve ileri seviye armoni dersleri vermeye devam etmektedir.